fbpx

Hét moment om jouw website onder handen te nemen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Covid-19, beter bekend als Corona. Iedereen heeft er mee te maken en velen hebben er last van. Handel die anders zo gewoon was lijkt opeens bijzonder lastig en wordt minder of verdwijnt in sommige gevallen zelfs… Waar de één niet weet waar het voor hem of haar zal eindigen, komt een ander om in het werk.

Van vele ondernemers horen wij verschillende verhalen. Negatief en positief, maar met een duidelijk geluid: online aanwezigheid is belangrijker dan ooit tevoren! Wij zeggen dan ook: dit is hét moment om te zorgen dat mensen jouw bedrijfsinformatie ook online kunnen vinden.

Wij merken dat de coronacrisis de vraag naar het online bereiken en bestellen van producten continu doet groeien. Dit merken wij door het toenemen van nieuwe klanten en vragen van bestaande klanten over hun huidige website. Dat heeft ons er ook toe gezet om dit blogbericht te schrijven. We zullen hierin een aantal redenen geven waarom dit hét moment zou kunnen zijn om jouw website aan te pakken en hoe je zorgt voor een up-to-date website.

Online tuinonderhoud

Het aanpakken van jouw website kun je een beetje zien als het aanpakken van jouw tuin in het voorjaar. Wanneer het moment daar is plant je de zaadjes voor nieuw leven en haal je het onkruid weg.

Hetzelfde moment is er nu om jouw website onder handen te nemen en hier nieuw leven in te blazen en onkruid te verwijderen. Verouderde foto’s, verouderde teksten. Elke website heeft wel iets waar een verbetering ligt. Zoals vaak gezegd wordt: Content is king!

Misschien tijd om de nieuwste bedrijfsinformatie en gebeurtenissen op jouw website te vermelden? 

Laat zien dat er wat gebeurt op jouw website en dat je actief bent! 

Design à 2020

Wanneer een bezoeker jouw bedrijfsverhaal niet kent zal deze afgaan op de buitenkant. Op deze manier zegt jouw buitenkant dus iets over jouw binnenkant. Design is hierdoor belangrijker dan mensen denken. Gebruik van kleuren op de juiste plaatsen, afbeeldingen die spreken en eenvoudig navigeren. Het zijn allemaal factoren die meespelen wanneer een bezoeker voor het eerst op jouw website komt.

Snelheid

Geduld is een schone zaak maar nog een enkel van ons heeft het als het om websites draait. Een snelle website is zeer belangrijk! Websitebezoekers willen zo snel mogelijk de informatie vinden die hij of zij zoeken. Wanneer een pagina er een aantal seconden over doet zich te laten zien, is dit al een irritatiefactor. Zorg er dus voor dat de snelheid van jouw website geoptimaliseerd is!

Naast het feit dat bezoekers het prettig vinden als jouw website snel is, is ook Google groot fan van websites met een hoge snelheid. Wil je weten hoe snel jouw website is? Check het via PageSpeed Insights. Ook wij hebben dit met onze website gedaan:

Wil je weten of jouw website up-to-date is? Vraag de gratis websitescan aan en wij checken jouw website op deze en nog vele andere punten!

Ik wil die gratis scan.