fbpx

7 tips voor meer online conversie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Conversies en/of leads genereren, dat is waar een website perfect voor gebruikt kan worden.

Ben je benieuwd hoe je meer online conversie kunt creëren? Wij zetten 7 belangrijke tips voor je op een rijtje!

1. Weinig afleiding

Zorg voor zo min mogelijk afleiding op jouw landingspagina. De belangrijkste dingen die een zoeker wil vinden zijn de informatie en waar hij jouw product, dienst of contactgegevens kan krijgen. Zorg dus voor een overzichtelijke landingspagina met enkel de informatie en een opvallen call-to-action knop. Bekijk hier een voorbeeld van een conversiegerichte landingspagina: 

2. Schaarste creëren

“Nog 3 beschikbaar!” Wellicht zie je dit regelmatig voorbij komen op verschillende websites. Als een bezoeker een product graag wil en ziet dat het beperkt beschikbaar is, zal hij/zij sneller gaan bestellen. Vandaar deze tip: voeg een vorm van schaarste toe aan jouw product. Dit geeft de gebruiker het gevoel dat hij snel moet bestellen.

3. Mailinglist met gratis dienst

Maak een mailinglist door iets gratis aan te bieden. Zo verzamel je mailadressen die je daarna kunt gebruiken voor jouw marketing funnel.

4. Vertrouwen creëren

Een belangrijk aspect van een conversiegerichte website. Zorg dat er een vorm van betrouwbaarheid vaak op jouw website terug komt. Een voorbeeld hiervan is beoordelingen of reviews:


5. Bewegende call-to-action

Zorg voor een bewegende call-to-action knop in beeld komt. Niet direct bij het openen van de pagina, dit kan intimiderend overkomen. Zorg dat dit na een x aantal seconden gebeurt, dit triggert de gebruiker omdat er een vorm van beweging is.

6. Pakkende header

Wist je dat en mens binnen een seconde een gevoel bij een pagina heeft? Zorg voor een pakkende header (afbeelding of video werkt het beste). Veroorzaak hiermee vertrouwen, enthousiasme en natuurlijk, het uiteindelijke doel, een conversie!

7. Voeg schema.org toe aan jouw website.

De website schema.org zorgt voor de opmaak van HTML-pagina’s. Hierdoor wordt het voor zoekers eenvoudiger de juiste zoekresultaten te vinden. De zoekmachine kan hierdoor de resultaten verbeteren.
 

Benieuwd naar nog meer tips? Ontvang een gratis website scan!

Ik wil die gratis scan.